Fiskesuppe

4 pers
Fiskesuppe

Det beste med en sommerlig fiskesuppe som dette er at du kan bruke nesten alt fra havet og det aller meste fra åkeren. Ta det du har; skjell og småkrabber, hvitting og torsk, flyndre og sei, og sesongens ferske, gode grønnsaker og urter. Legg til og trekk fra oppskriften. Fiskesuppe kan vi jo lage hele året med all den gode sjømaten som er tilgjengelig, men ekstra stas er det når vi har fisket og fanget selv selvfølgelig. Sett barna i arbeid med snøre og krok eller blåskjell og hov. Husk å koke kraft på skall og fiskerester, da utnytter du råvarene til det fulle.

ca. 2 l god fisk- og/eller skalldyrkraft
1 fennikel
1 gulrot
3 vårløk eller 1 purre
5 fedd hvitløk
noen stilker fra bladpersille
½ rød chili
3 ss tomatpuré
2 ½ dl fløte
2-3 poteter
olivenolje
havsalt

  • Finhakk, kok og mos potetene. Dette er i stedet for meljevning og vil tykne suppen litt. Har du en rest av rotmos fungerer det. 
  • Finhakk alle grønnsakene og surr disse i gryta med en god slump olivenolje. 
  • Hell over innkokt og god fiske-/skalldyrkraft og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke ca. 10 min. Ha i potetene og rør godt rundt. 
  • Ha i fløten, la det småkoke noen min. (Hvis du ikke vil ha fløte i suppen kan den erstattes med en boks tomater i stedet. kok denne sammen med kraften, før du har i fisken.)
  • Ha i fersk fisk i store biter og la denne trekke i suppen ca. 5 min. Ha i eventuelle skalldyr helt til sist, sammen med ny, finhakket bladpersille og dusken fra fennikelen og smak til med salt og pepper. 

Her finner du oppskrift på fisk- og skalldyrkraft.

Flere oppskrifter