Egglikør

1 - 2 flasker
Egglikør

Denne fyldige likøren er ypperlig sammen med iskrem og eplekake, eller bare som avec til kaffen. Har du eldre folk i huset eller i din nærhet? Da kan en liten flaske med egglikør være en fin gave. Litt alkohol tåler de forhåpentligvis, dette er næringsrike dråper for dem som kanskje ikke har så stor appetitt.

6 eggeplommer
400 g økologisk raffinert sukker eller melis
6 dl helmelk
2 dl fløte
1 ss vaniljesukker
½ flaske 60% brennevin

  • Kok opp melk og fløte. Ta det av platen, avkjøl det litt og hell det i eggedosisen du har pisket av eggeplommer og sukker. Du kan forsøke med rørsukker, men husk at du må piske til alt sukkeret er oppløst. Pisk med en miksmaster.
  • Sil blandingen tilbake i kasserollen og rør til det tykner. Må ikke koke.
  • Avkjøl og hell i ½ flaske 60% eller vodka.
  • Rør litt til, og bruk en trakt når du heller de dyrebare dråpene over på helt rene flasker.
  • Rist flasken før servering. Må oppbevares kjølig, tåler ikke så veldig lang lagring.

Flere oppskrifter