Cassoulet med hvite bønner og sopp
4 pers
Denne fyldige gryten med inspirasjon fra Frankrike blander høstlige smaker av jordgrønnsaker med umami fra sopp og tofu.
ANNONSØRINNHOLD: Utviklet i samarbeid med Le Creuset
3 bokser med hvite bønner
400 g / 1 pakka tofu eller tempeh
1 ss olivenolje
1 stor løk
2 gulrøtter
600 g gresskar, for eksempel hokaido
2 stilker selleri
5 hvitløksfedd
15 valgfri sopp, gjerne egenhøstet. Du kan fint bruke alt fra kantarell til champignon
2 tomater
1 ss salvie, kuttet
2 ss timian, kuttet
2 laurbærblad
2 ss persille
1 dl rødvin (valgfritt)
- Sauter tofuen i en støpejernsgryte til den er gylden.
- Bland inn løk, hvitløk, selleri, gresskar og gulrot. Tilsett litt salt og pepper og sauter grønnsakene i noen minutter til løken er myk og glatt.
- Tilsett sopp og eventuelt vin. Kok til fuktigheten fra grønnsakene har fordampet.
- Ha i bønner og tomater sammen med laurbærblad, persille, timian og salvie. Kok opp og tilsett med vann om blandingen er for tykk. Skru ned varmen til gryten småputrer.
- Smak til med salt og pepper og server varm med fransk brød.
Flere oppskrifter og mer inspirasjon får du på Le Creuset