Brødpudding med syrlige epler

8 porsjoner
Foto Nadin Martinuzzi

Har du et Gravensteintre i hagen? Utnytt den fantastiske smaken i en brødpudding hvor du også får benyttet brødrestene fra i går.

Allergener: gluten, melk, egg, nøtter

DU TRENGER
½ landbrød, gjerne tørt
6 syrlige epler
6 ss honning
4 ss smør
½ vaniljestang
½ ts salt
4 dl kremfløte
4 dl melk
6 egg
1,5 dl lyst rårørsukker
1 dl brunt sukker
½ ts malt kanel
½ ts malt kardemomme
1½ dl hakkede mandler

FREMGANGSMÅTE

  • Forvarm stekeovnen til 190 grader.
  • Del brød i grove biter og legg over på et bakepapirkledd stekebrett.
  • Stek brødbitene i ca. 10 minutter til gylne.
  • Skrell og del epler i biter.
  • Varm honning i en kjele, kok noen minutter, dra platen av varmen og rør inn smør.
  • Splitt vaniljestangen, skrap ut frø, tilsett frø og stang i kjelen sammen med eplebiter og salt.
  • Dekk til med lokk og la koke i ca. 10 minutter til eplebitene er knapt møre.
  • Smør en ildfast form på 20 × 30 cm.
  • Visp sammen kremfløte, melk, sukker, kanel og kardemomme.
  • Vend inn brød og epler.
  • Legg alt over i formen, dekk til med folie og stek i 20 minutter.
  • Ta av folien, dryss over mandler og stek i ca. 20 minutter til toppen er gylden.
  • Server brødpuddingen varm med avrent tjukkmjølk og honning.

TIL SERVERING

  • 3 dl avrent tjukkmjølk eller creme fraiche
  • 1 dl flytende honning

Flere oppskrifter