Brødpudding med syrlige epler
8 porsjoner
Har du et Gravensteintre i hagen? Utnytt den fantastiske smaken i en brødpudding hvor du også får benyttet brødrestene fra i går.
Allergener: gluten, melk, egg, nøtter
DU TRENGER
½ landbrød, gjerne tørt
6 syrlige epler
6 ss honning
4 ss smør
½ vaniljestang
½ ts salt
4 dl kremfløte
4 dl melk
6 egg
1,5 dl lyst rårørsukker
1 dl brunt sukker
½ ts malt kanel
½ ts malt kardemomme
1½ dl hakkede mandler
FREMGANGSMÅTE
- Forvarm stekeovnen til 190 grader.
- Del brød i grove biter og legg over på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek brødbitene i ca. 10 minutter til gylne.
- Skrell og del epler i biter.
- Varm honning i en kjele, kok noen minutter, dra platen av varmen og rør inn smør.
- Splitt vaniljestangen, skrap ut frø, tilsett frø og stang i kjelen sammen med eplebiter og salt.
- Dekk til med lokk og la koke i ca. 10 minutter til eplebitene er knapt møre.
- Smør en ildfast form på 20 × 30 cm.
- Visp sammen kremfløte, melk, sukker, kanel og kardemomme.
- Vend inn brød og epler.
- Legg alt over i formen, dekk til med folie og stek i 20 minutter.
- Ta av folien, dryss over mandler og stek i ca. 20 minutter til toppen er gylden.
- Server brødpuddingen varm med avrent tjukkmjølk og honning.
TIL SERVERING
- 3 dl avrent tjukkmjølk eller creme fraiche
- 1 dl flytende honning