Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Banner Vindruer 2
Reportasjer

Et eldgammelt næringsmiddel

Vin er et av de eldste bearbeidede næringsmidler vi kjenner, og som fortsatt i hovedtrekk produseres på samme måte som for 8000 år siden. Sannsynligvis ble vinen oppdaget ved at noen oppbevarte kar med druer langt utover den tiden de hadde tenkt.

Vindruer
Helse

Djevelens element

Svovel er en bestanddel i mange giftstoffer, både naturlige og syntetiske. Gjennom historien har svovel med sine egenskaper blitt kalt “djevelens element”, av vinprodusenter og mange andre.

Morten Bragdø
Intervjuer

Plantedoktoren

IKKE BRUK GJØDSEL! Morten Bragdø, omdiskutert gartner, snakker i store bokstaver. Kan det være så vanskelig da? Kompostjord, Lupin og Høne-Pøne sier jeg!

Korsvold Hvaler
Intervjuer

Den perfekte stormen

Skålvoll og Thorenfeldt var kjent for fashion og foto. Det spørs om de ikke er bedre kjent nå – for sine fantastiske råvarer.

Portrett Henrich 2
Intervjuer

Ikke noe juks

Heldigvis finnes det noen bønder for hvem mat ikke bare er målt i kilopris. Heinrich Jung driver kjøttproduksjon mest mulig på dyrenes premisser og grønnsaksproduskjon på naturens. Vi behøver ikke være rakettforskere for å skjønne at dette påvirker både smak og pris.

Økologisk vinmark
Råvarer

Rotete og sunn vinmark

Moderne vindyrking er preget av monokultur og høy avkastning. I vinmarker som er optimalisert for volumproduksjon kan man i beste fall høste opptil 40 tonn druer per hektar.

Korn Og Mel
Helse

Gluten-monsteret

Bør vi holde oss unna gluten, er det gluten vi blir syke av? Michael Specter er journalist og dekker vitenskap og helse for The New Yorker. Han har gjort sine egne undersøkelser når det gjelder disse spørsmålene i USA, og stusser over at det som ikke var et tema for bare noen år siden er blitt en folkesykdom.

Okse
Reportasjer

Verdens beste kjøtt?

Noen mener det. Kjøtt fra rasen Rubia Gallega er bedre enn kjøttet fra rasen Wagyu. Møt kokken José Gordón som har viet livet sitt til å få frem godt kjøtt.

24443679794 B3C15E77Bd B
Meninger

Glyfosat taper terreng

Det skjer en dramatisk endring i synet på glyfosat. Verdens mest solgte sprøytegift mot ugras har hittil vært regnet som et harmløst vidundermiddel. Summen av folkelig engasjement, ny vitenskapelig kunnskap og faglige protester har påvirket Brussel og vist oss at det nytter å engasjere seg for et giftfritt landbruk.

Korn Eg
Meninger

Maten og oss

Hvordan havnet vi i en situasjon der vi kunne velge og vrake i en overflod av matvarer vi ikke trenger og som ikke er sunne for oss?

Tilbake
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56