Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Potet
Råvarer

Poteten en livredder

Toppårene for potetdyrking i nyere tid var i krigsårene på 1940-tallet. Siden det har totalarealet og inntak i Norge bare gått en vei, nedover.

Urter
Råvarer

Grønn kraft

Hva er urter? Grønne, lave planter, små busker? Det kommert an på hvem du spør; en kokk, en gartner eller en som bruker plantene som medisin.

Barnemat
Helse

Bare barnemat

Selv det enkleste innen matlaging har for mange fått noe skummelt, alkymiaktig over seg. Vi tror at vi ikke kan lage like god mat som matfabrikkene.

Melk
Helse

Helse i hver dråpe

Ingen annen råvare kan skryte av å være like livgivende som melk. Naturen produserer ikke unødvendig juksemat.

Alternativ Til Rafinert Sukker 41 Med Fix
Helse

Alternativ til hvitt sukker

Hvitt, raffinert sukker er ikke bra for oss. Vi vet det, likevel, jo mer vi spiser, desto større sug. Det er lurt å forske litt på alternativene og synge en sang i stedet for å kjøpe smågodt ved kassa.

Salat
Helse

Våre tapte næringskilder

Jo Robinson har lest over 6 000 forskningsrapporter og artikler før hun ga ut boken “Eating on the wild side”. Hun ville finne ut hvor, når og hvordan råvarene ble frarøvet sine ernæringsmessige egenskaper.

1024px Bone marrow grilled on the barbecue sliced young raw garlic salted leek flowers from last year lovage and kale 19098148350
Råvarer

Marg og bein

Det er ikke fettet som legger seg som perler på toppen av en suppe kokt på gode bein du skal være redd for, men det fettet du ikke ser i bearbeidet mat.

Indre Oslo Matforedling
Reportasjer

Hel gris i bakgården

De velger sine purker med omhu og bearbeider alle stykningsdelene med omtanke. Både Magnus Thorvik og Timon Botez er over normalt opptatt av råvare og smak.

Gronnsakssuppe
Helse

Hel mat

Hel mat er mat så nær sin naturlige form som mulig. Hel mat baserer seg på en kretsløpstilnærming. I slik mat blir også de viktige næringsstoffer best bevart.

Egg
Råvarer

Hva vet du om egg?

Et mangfold i hønsegården gir de vakreste fargene på eggene. Og, 82 prosent av all økologisk mat Nortura omsetter ... er egg!

melking-sinjarheim-foto-elisabeth-fagerland
Meninger

Melken et lite mirakel

Ein skal ikkje gråte over tapt mjølk, heiter det. Det er omlag det dummaste eg høyrer.

Villsau Copy
Reportasjer

Vill og vakker

Den 6000 år gamle norske villsauen preger lyngheiene på Frøya som antakelig er Norges største villsaukommune med en bestand på over 3000 dyr.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover