Solbærfriander

ca. 12 stk.
Solbærfriander

Putt friske solbær i denne gode, franske kakeoppskriften! Friand eller financier kan lages med kun smak av seg selv, av sitron eller fylles med forskjellige bær. Det som gjør dem finere på smak og konsistens enn muffins og cupcakes, er at du kun skal bruke eggehvitene, at alt det tørre er finsiktet. Dessuten mandelmelet. Det som ikke passerer i sikten kan du bruke i frokostblandingen din. 

175 g usaltet smør
2 ½ dl mandelmel
3 dl melis
5 ss hvetemel
5 eggehviter
100 g solbær
1 ss finrevet sitronskall 

  • Smelt smør over svak varme til lyst brunt. Det må ikke svies. 
  • Sikt mandelmel, hvetemel og melis i en bolle og rør det sammen med sitronskallet. Rør inn piskete, men ikke helt stive eggehviter og det avkjølte smøret og rør jevnt. 
  • Ha røren, litt under halvfullt, i de smurte formene. Ta i solbær og fyll litt mer røre på toppen. 
  • Stek på 200 grader i ca. 15 min. til de er gylne. Vent med å ta dem ut av formene til de er noe avkjølt.


    Flere oppskrifter