Sitronsmåkager

ca. 50-60 kjeks
REN MAT nr 55 16349 copy

Igjen må vi takke danske grandtante Edel for at det blir noe godt til kaffen. Disse kjeksene er ikke bare friske, men ogs. dekorative. Danskene kaller frøene for birkes som på hebraisk betyr velsignelse. I Norge sier vi valmuefrø, men siden disse er høstet fra valmuene, som også gir oss opium, kan frøene også kalles opiumsfrø. Ingen fare – det er ikke dop – men de gir baksten en nøtteaktig og egen piff.

Allergener: egg, gluten

Du trenger

  • 400 g mel 

  • 100 g melis

  • 100 g sukker

  • revet skall av 2 økologiske sitroner (velg alltid økologiske sitroner, spesielt når du bruker skallet for å unngå rester av sprøytemidler)

  • 4 ts valmuefrø

  • 240 g smør

  • 3 egg

Fremgangsmåte

Ha mel, melis, sukker, revet sitronskall, valmuefrø og smør i en stor bolle og rør godt.

Tilsett eggene et av gangen.

Elt deigen godt sammen og form deigen til fire ruller ca. 7 cm tykke og pakk dem inn. Legg rullene i fryseren i minst 30 minutter, eller til de er blitt hardere. Dette gjør det lettere å skjære dem i tynne skiver.

Når de er blitt harde skjæres de i tynne skiver (ca. 0,5 cm) og legges på bakeplater med bakepapir. De siger ikke mye ut så de kan ligge ganske tett på bakeplaten.

Småkakene bakes øverst i ovnen ved 180 grader i ca. 10-15 min, følg med underveis. De skal ikke bli helt brune, bare gylne i kantene.

Flere oppskrifter