Langtidsstekt fårerull

4 - 8 pers
Lammerull

Poitrine, (bryst eller mage), kalles denne stykningsdelen på fransk. Side eller slagside er den norske betegnelsen. Sydover brukes disse delene av både storfe, svin, får og lam til utrolig mange smakfulle ruller – noen saltes, andre røkes og noen langtidsbehandles i stekeovn eller i gryte. I Norge er dette stykket av sauen mest etterspurt i jula. Det er synd ikke etterspørselen er jevnere, siden all slakt inneholder to slike sider, hele året. Vi har brukt får.

  • Legg de to sidene på hverandre med Rørossmør, salt, pepper og urter inni. Rull så hardt du kan og surr hyssingen stramt på. Her er det fint med to par hender.
  •  Rundstek den i smør og olje før du legger den inn i en litt over 80 graders ovn i en form med litt vann i bunn, og salt og pepper over. (En slant rødvin kan også helles i.)
  •  La den stå i ovnen i mellom 6 og 16 timer på litt over 80 grader, avhengig av hvor stort og gammelt dyret er.
  • Ferske grønnsaker kan stekes i kraften den siste halve timen, og så er det “vær så god”. Enklere og bedre mat enn dette finnes knapt! 

Det er også godt å vite at vi utnytter de mindre populære delene på dyret, så spør etter slagside fra sau neste gang du er i en kjøttbutikk. Dette er snaddermat som kan brukes både som fingermat eller til middagsmat.Flere oppskrifter