Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Spirer
Råvarer

Vintertrøtt?

Lei av grønnsakene fra i fjor og lyst på noe friskt og sunt som ikke har reist langt? Da kan vi anbefale hjemmedyrkede, knasende sprø spirer.

Spirer
Råvarer

Vintertrøtt?

Lei av grønnsakene fra i fjor og lyst på noe friskt og sunt som ikke har reist langt? Da kan vi anbefale hjemmedyrkede, knasende sprø spirer.

Sild Web
Råvarer

Sunn sild

Etter nyttår er det en liten oppgang av vitamin D-nivået i befolkningen. Det skyldes antagelig at vi spiser sild i jula! Jula burde i hvert fall vare helt til påske – for helsas skyld.

Råsjokolade
Råvarer

Smaken av sjokolade

Verden vil gå tom for kakaobønner i 2020 slo sjokoladeeksperter fast da de møttes på en internasjonal konferanse i 2013.

Te
Råvarer

Te takk!

Te er etter vann den mest populære drikken i verden, ikke uten grunn. Rik på antioksidanter kan den lindre og forebygge plager og sykdommer. ​​

Lykkelige Griser
Råvarer

Heldiggriser

For å få ribbe trengs en hel gris. Derfor må vi ha større fokus på andre deler av dyret også, ikke bare ribbe, skinke og filet.

Lagersalg Grønnsaker
Råvarer

Lagersalg av grønnsaker

På slutten av sesongen og vel inne i en ny må vi også spise opp det bonden dyrket i fjor. For å redusere matsvinn må vi alle gjøre vårt!

Potet
Råvarer

Poteten en livredder

Toppårene for potetdyrking i nyere tid var i krigsårene på 1940-tallet. Siden det har totalarealet og inntak i Norge bare gått en vei, nedover.

Urter
Råvarer

Grønn kraft

Hva er urter? Grønne, lave planter, små busker? Det kommert an på hvem du spør; en kokk, en gartner eller en som bruker plantene som medisin.

1024px Bone marrow grilled on the barbecue sliced young raw garlic salted leek flowers from last year lovage and kale 19098148350
Råvarer

Marg og bein

Det er ikke fettet som legger seg som perler på toppen av en suppe kokt på gode bein du skal være redd for, men det fettet du ikke ser i bearbeidet mat.

Egg
Råvarer

Hva vet du om egg?

Et mangfold i hønsegården gir de vakreste fargene på eggene. Og, 82 prosent av all økologisk mat Nortura omsetter ... er egg!

 Banner Einerbaer
Råvarer

Einer seg til mye

I Norge har vi gjort alt annet enn å gå rundt denne busken. ​Noen mener den har vært vår aller nyttigste plante.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56