Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Blomsterdill
Råvarer

Fersk dill

Noen av våre aller beste råvarer krever fersk krondill. Til ferskvannskreps og små sylteagurker er de helt uunværlige. Ofte er krondill vanskelig å skaffe frisk og fin når det gjelder. Så har du en hageflekk – prøv å dyrke den selv.

Kanel
Råvarer

Falsk og ekte kanel

Barn skal ikke spise for mye kassiakanel, den falske, fordi den inneholder mye kumarin. Smaken på ekte kanel er dessuten mye bedre, så kjøp denne.

Strandløk
Råvarer

Vill og herlig løk

Det er bare å hente dem ute i naturen, dra dem opp langs grøftekantene der de stort sett får stå i fred..

Tunge
Råvarer

Rekk meg tunga

Du får ikke gå fra bordet før du har spist opp var beskjeden. En stillingskrig utspilte seg på kjøkkenet i Åslia. Om jeg bare venter lenge nok blir det uspiselig, det må jo han også forstå, tenkte jeg mens jeg pirket med gaffelen i den grå sausen.

Fenalar Foto Nadin Martinuzzi
Råvarer

Det norske låret

Fenalår. Smak på ordet. Det gir gode assosiasjoner til høytid og bål, peis og leskende drikke. Fenalåret er urnorsk tradisjonsmat, et unikt produkt som bare vi lager.

Økologisk vinmark
Råvarer

Rotete og sunn vinmark

Moderne vindyrking er preget av monokultur og høy avkastning. I vinmarker som er optimalisert for volumproduksjon kan man i beste fall høste opptil 40 tonn druer per hektar.

Tilbake
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Plast

Plast er overalt – i maten, vannet, luften og til og med klærne våre. Den beskytter og forlenger holdbarheten på maten, men skaper også store miljøproblemer. I Ren Mat 55 utforsker vi plastens dilemmaer: Hvordan påvirker den helsen vår? Finnes det gode alternativer? Og hva skjer om vi ikke tar grep?

Kjøp Ren Mat

RM 55 - Plast cover