Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Hva skal hunden spise hjemmelaget hundemat REN MAT
Reportasjer

Hva skal hunden spise?

Markedet for sunnere mat til beste for helse, miljø og etikk tar av, men glemmer vi menneskets beste venn? Hvorfor gir nesten alle sine firbente venner bare prosessert ferdigmat?

Oslo Raw Nadin Martinuzzi1
Reportasjer

Søtt og sunt og farlig godt

Ja, ja, ja! Hun nøler ikke et øyeblikk når vi spør om det er greit å spise kake til frokost. Vi er på kafeen Oslo Raw på Adamstuen der Tiril Lunde Refsum og hennes medhjelpere serverer kaker og annen rå mat fra morgen til kveld.

Sofia Maria Bang Elm Avdem Gardsgront
Reportasjer

Skisse til selvforsyning

I en mosaikk av herdighetssoner står en ny generasjon bondeentreprenører bak et av de mest interessante ansiktsløftene i moderne landbruk. Mer norskprodusert grønt på tallerkenen, færre ledd fra jord til bord og en rettferdig pris til gartneren. – Er markedshager den bærekraftige løsningen på effektivisert og rettferdig landbruk?

Mangold Grønnsak Lotte Shephard
Dyrk selv

9 tips til kjøkkenhagen

Vi spurte gartner Arvid De Haes fra det økologiske gartneriet De Haes om enkle tips til kjøkkenhagen. Her er noen gode råd for å komme i gang med den økologiske kjøkkenhagen på 123.

Kjersti Skar Staarvik 1
Meninger

Det grønne matskiftet

Lok Foto Eg 3
Meninger

Værtegn

Enn så hyggelig ordet høres ut, sommerens solbrente grønnsaker og kornåkre var et varsku.

Holly Mandarich 324638 Unsplash
Meninger

Feminine verdier i en grådig økonomi

Vi står overfor enorme utfordringer i vår verden, men har problemer med å fatte alvoret. Iulie Aslaksen, økonom og seniorforsker, mener vi må grave dypt, både i samfunnsstrukturen og vår egen bevissthet for å kunne bidra til endring.

Marthe Helene Bogerud 2
Meninger

MatPrat: Norsk kjøtt er bærekraftig

Norsk kjøtt er bærekraftig, og kan trygt inngå i et sunt, norsk kosthold. Å jobbe for at det fortsatt skal være sånn i fremtiden handler ikke om å være bakstreversk, men om å ta ansvar matproduksjonen, skriver Marthe Helene Bogerud i MatPrat som svar til Alf Bergs kronikk i Ren Mat.

Illustrasjon David Stenmarck Rm31
Meninger

Evne til å bli bedre, sammen

Hvordan oppsto debatten der veganere ser ut som sinte hippier, og mange bønder – kanskje den mest omstillingsdyktige bransjen i landet – ser så lite endringsvillige ut?

Ren Mat Nr 31 Forsidebilde Crop Web
Reportasjer

Plantebasert i Ren Mat

Vårutgaven av Norges økologiske mat- og livsstilsmagasin har plantebasert fokus og helgrønne oppskrifter. Møt den veganske bonden som klarer seg fint uten husdyrgjødsel, markedshage-gründeren som dyrker grønnsaker der ingen skulle tro at noe kunne gro, og finn ut hva vårt fagpanel tror om kosthold og landbruk i Norge i 2050.

Patrick Fore 389419 Unsplash
Helse

Tilsetningsstoffer – til nytte og unytte

Gjennom bearbeidet mat vi kjøper i butikken får vi i oss en cocktail av ulike tilsetningsstoffer daglig. Hvordan disse stoffene kan påvirke helsen vår generelt og tarmfloraen spesielt, er et av spørsmålene forfatter Eva Fjeldstad stiller seg.

Noetteblanderen Edit
Helse

En håndfull helse

Gjentatte studier har vist at inntak av nøtter gir redusert forekomst av en rekke sykdommer. Helsedirektoratet anbefaler oss å spise en daglig håndfull. Stine Svendheim er skjønt enig. – Man tar vare på egen kropp ved å spise litt nøtter hver dag, sier 27-åringen. Fra Nøtteblanderen i Oslo byr hun og mannen på nøtter i løsvekt fra hele verden.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside