Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
REN MAT 40 140 fersken BREDDE
Reportasjer

Sommerutgaven: Dyrk bedre!

Å produsere og spise mer lokal frukt og grønt er bra for både helsa og miljøet. Det øker selvforsyningen og sørger for spredt matproduksjon og sysselsetting i distriktene. Hvorfor gjør vi da det motsatte, og hva kan vi gjøre for å snu trenden, spør vi i sommerutgaven av Ren Mat.

Dido og Jur fra Vinyes Tortuga
Råvarer

Vin for fremtiden

Interessen for mer naturlig tilvirkede viner har eksplodert, men dessverre er ikke all vinproduksjon like bærekraftig. Innovative vinmakere utfordrer resten av bransjen til å tenke nytt.

TORE JARDAR WIRGENES
Intervjuer

Spis verden bedre

Inspirasjonsbonde Tore Jardar Wirgenes slår et slag for et landbruk på lag med naturen: – Det er essensen. Landbruk skal aldri være et problem, det skal være en løsning. Spis verden bedre fra gulrot til kjøtt!

JOHN EDEL FOTO BUBBLY DYNAMICS LLC
Intervjuer

En modell for sirkulær matproduksjon

I Chicago finnes et spennende eksempel på hvordan sirkulær matproduksjon kan se ut, som vi trolig vil se blåkopier av i andre byer fremover. En nedlagt kjøttfabrikk har blir fornyet til en sirkulær hub for matprodusenter med et slags internt økosystem. Vi tok en prat med grunnleggeren av The Plant; John Edel fra Chicago.

Mario alvarez unsplash
Reportasjer

Fra linje til sirkel

«Waste is a design flaw» sies det i kretser som stadig vokser utover zero waste-bevegelsen. Samme prinsipp finner vi i naturen hvor alt er sirkulært – det finnes ikke avfall. Ligger løsningen på verdens utfordringer i vårt opprinnelige system?

GAUTE EITERJORD FOTO MARIT LUNDBY REN MAT 2
Intervjuer

Myteknuseren

Det virker som politikerne mener at den grønne omstillingen ikke skal gjelde oss, sier tidligere Natur og Ungdom-leder Gaute Eiterjord. I sin første bok knuser han klimamytene som Olje-Norge vil at du skal tro på.

Tonsenhagen AKS kjokken
Meninger

Ja til mer økologisk mat i det offentlige

15 prosent-målet er historie. Nå er det opp til oss som forbrukere å sørge for utvikling av økologisk produksjon og forbruk i Norge. Med din hjelp kan det offentlige også bli en stor og viktig økoforbruker. Er du med?

Esmee batchelor 4tp V Xh BMTG0 unsplash
Råvarer

Vår i eplehagen

Om du planlegger å sette sider til høsten er det på tide å gjøre forarbeidet nå. Men hvordan var nå dette med å tynne greinene og ikke minst, hvordan tynner man i eplekartene?

Morsarven 1 Fem Generasjoner Kvinner
Reportasjer

Morsarven

Hvert år, når gresset har vokst seg langt og grønt, er det tid for hesjing. Da kommer hesjedronningene. I 70 år har mødre og døtre hesjet på gården i Arna.

LOKURT FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Løkurt til folket

Den er like anvendelig som hvitløk, og har ufortjent druknet litt i de siste årenes ramsløkhype. La dette bli våren for å gjenoppdage løkurten.

BRENNESLE FOTO LENE JOHANSEN
Råvarer

Brennesle: Den ultimate smaken av vår

Brennesle og andre ville vekster var nødmat i krigstider. I dag anses nyttevekstene som gourmetmat. Brennesle er på sitt beste om våren – hva venter vi på?

Stefan Sundstrom Foto Jeanette Andersson
Intervjuer

Rockepo(t)eten

Stefan Sundström er lidenskapelig opptatt av grønnsaksdyrking, kompost og mikroorganismer. Og har, tross alt, tro på menneskene.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56