Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
UP KAKE FOTO NADIN MARTINUZZI
Helse

5 tegn på ultraprosessert mat

Synet kan bedra. En fristende kake er kanskje ikke så appetittelig om vi ser nærmere etter. Men hva skal vi se etter?

Marit Kolby Foto Sjo og Floyd
Intervjuer

– Spis hel mat. Ikke ultraprosessert. Ikke for ofte.

Tre små setninger utgjør filosofien som har ristet den norske ernæringsvitenskapen i grunnvollene den siste tiden. Ernæringsbiolog Marit Kolby slår et slag for de gode måltidene. Og børstebilen.

Sultne gutter forside
Bokomtaler

Ole lærer å lage mat

Byens hemmelige liv forside
Bokomtaler

Byens hemmelige liv

Saladini Pilastri Rosso Piceno Bi B 2020 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Saladini Pilastri Rosso Piceno Bib 2020

Riesling Trocken bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Flaaten Riesling Trocken 2021

Robinot bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Robinot Les Années Folles 2021

Du Grappin Macon Villages bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Du Grappin Mâcon-Villages 2021

Limoncello bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Quaglia Elixir Limoncello

Barnas aller beste kokebok
Bokomtaler

Barnas aller beste kokebok

14490401 1 bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Pet Nat By Py

Meinklang Foam Vulkan bakgrunn fjernet
Drikkeomtaler

Meinklang Foam Vulkán

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Samberging

Hva gjør vi når maten vår hviler på import som kan stoppe over natten? Hvordan bygger vi beredskap i et matsystem som mister både kunnskap og nærhet til ressursene? Og hva skjer når selvberging møter sin egen grense – og fellesskapet må overta? I vinterutgaven spør vi hvor maten egentlig begynner, og hva som skal til for at den skal bære oss i en urolig verden.

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr58 forside