Meninger Biomangfold opp i frø? Matsikkerhet handler om mer enn kornlagre og frøbanker. Vi trenger også bevaring i åkeren og på tallerkenen, skriver redaktør Kjersti Skar Staarvik.
Intervjuer Til gård med grunn De er dyre, og trolig ikke på det åpne markedet. Hvordan klarer folk uten odel å få tak i en gård? Vi spurte tre småbrukere som klarte det.
Intervjuer Podkast: Gode valg er mer enn god smak Det er lettere å ta de gode valgene om alternativene smaker bedre, mener Villbrygg. Hør historien om bryggeriet som driver litt annerledes i denne episoden.
Intervjuer Podkast: Thomas Horne om å dyrke kultur, ikke kaste mat og hvordan legge sider Har du et gammelt, rart epletre i hagen? - Det kan bli god sider, sier Thomas Horne. Få hans beste tips til å legge sider hjemme i denne podkasten.
Intervjuer Populære kyllinger Kyllingkjøtt er proteinet det spises mest av i Mexico, og etterspørselen etter økologiske kyllinger er stor. Per i dag klarer imidlertid ikke de økologiske produsentene å imøtekomme denne etterspørselen.
Reportasjer Podkast: Faste og fasteimiterende diett Inge Lindseth og Susann Stave er de første i verden som har gitt oppskriften i bokform på hvordan man kan gjennomføre fasteimiterende diett (FID) med vanlig mat. I denne episoden får vi høre hva FID er og hva det kan gjøre med kroppen og forholdet til mat.
Råvarer Siderekspertens favoritter – De ville ikke servert cava på den italienske ambassaden, sier Thomas Digervold. Han vil heve anseelsen til norsk sider, og mener det flytende eplegullet bør være førstevalget på offentlige arrangementer i Norge.
Reportasjer Podkast: Det norske osteeventyret med Camilla Sæbjørnsen Norske oster vinner VM-medaljer, og det bobler i ysterkar på mer enn 150 håndverksysterier rundt om i landet. Vi snakker med Camilla Sæbjørnsen i Norsk Gardsost om osterevolusjonen.
Meninger «Værekraftig» dyrevelferd Dyrevelferd er bondens ansvar, i hvert fall i siste instans, men meninger likevel har vi alle et ansvar. Alle som spiser mat må engasjere seg i hvordan bonden tjener penger, skriver Kathrine Kinn.
Intervjuer Droppet sukker og ser seg ikke tilbake Bente Josefsen kuttet sukker og la om til et råvarebasert kosthold. Nå vil hun inspirere andre, og setter seg et hårete mål; redusere sukkerforbruket i Norge med 20 prosent.
Meninger Bryr du deg om hva husdyra spiser? Ønsker vi et norsk landbruk som kan dokumentere at vi bruker norske fôrressurser og som sikrer lokale kretsløp, trenger vi merkeordninger som Grasbasert, skriver Peter Møller.