Helse Fermentert Denne sprell levende maten er helsekost, kunst, umami og biokjemi i en ideell blanding. Vil du kroppen din vel, tenk på tarmen!
Helse Bare barnemat Selv det enkleste innen matlaging har for mange fått noe skummelt, alkymiaktig over seg. Vi tror at vi ikke kan lage like god mat som matfabrikkene.
Helse Helse i hver dråpe Ingen annen råvare kan skryte av å være like livgivende som melk. Naturen produserer ikke unødvendig juksemat.
Helse Alternativ til hvitt sukker Hvitt, raffinert sukker er ikke bra for oss. Vi vet det, likevel, jo mer vi spiser, desto større sug. Det er lurt å forske litt på alternativene og synge en sang i stedet for å kjøpe smågodt ved kassa.
Helse Våre tapte næringskilder Jo Robinson har lest over 6 000 forskningsrapporter og artikler før hun ga ut boken “Eating on the wild side”. Hun ville finne ut hvor, når og hvordan råvarene ble frarøvet sine ernæringsmessige egenskaper.
Helse Hel mat Hel mat er mat så nær sin naturlige form som mulig. Hel mat baserer seg på en kretsløpstilnærming. I slik mat blir også de viktige næringsstoffer best bevart.
Helse Djevelens element Svovel er en bestanddel i mange giftstoffer, både naturlige og syntetiske. Gjennom historien har svovel med sine egenskaper blitt kalt “djevelens element”, av vinprodusenter og mange andre.
Helse Gluten-monsteret Bør vi holde oss unna gluten, er det gluten vi blir syke av? Michael Specter er journalist og dekker vitenskap og helse for The New Yorker. Han har gjort sine egne undersøkelser når det gjelder disse spørsmålene i USA, og stusser over at det som ikke var et tema for bare noen år siden er blitt en folkesykdom.