Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
2048Px Aegopodium Podagraria Young
Råvarer

Vårens første skudd

Når vinteren er på hell eksploderer det i grønt! Knopper og skudd, som nå teller ned de siste vinterdagene. Gjør deg klar til å høste vårens potente næring!

Kyllingfotter bredde Web
Helse

Føtter for helsa

Mat er et globalt anliggende, og med rikelig tilgang på informasjon gjennom alle kanaler lærer vi av hverandre. Forskjellige råvarer kan ha en annen lokal betydning for ett folkeslag enn et annet. Som føtter fra fjørfe.

Gmo
Helse

Små gener stor motstand

I USA inneholder svært mange matvarer GMO, mens det i Europa kun er lov å dyrke én genmodifisert maissort. Norge har sagt et bastant nei til alle genmodifiserte organismer. Det jubler mange for. Men hva er egentlig så farlig med GMO?

Bonner Og Linser Nett
Helse

Belgvekster for helse og klima

Smarte og små, og ”grønne” som få. De er en viktig del av klimaløsningen og spiller en nøkkelrolle for matsikkerheten i verden. Dessuten kan du lage så mye godt av dem! Her er linker til gode oppskrifter.

Hasselnott
Råvarer

Sunnest med skall på

Nøtter du kjøper med skall på er sunnest fordi da bevares næringsstoffene best. Likevel selges de aller fleste nøttene uten skall. Les hvordan du likevel beholder de sunne stoffene best.

kefirmelkbarn
Helse

Sjampismelken

Kefirmelk kalles ”the dairy champagne”. Melkesyrebakteriene produserer karbondioksid, kullsyre, som gjør at melken har en ørliten boblende konsistens. Venner du barna til et glass kefir om dagen gjør du dem en tjeneste!

Jordskokk I Kurv
Råvarer

Knoll med fordeler

Vi bør innlemme jordskokk mer i kostholdet, jevnlig, men ikke for mye. Som grønnsak er den en gave til oss i nord. Men ennå har ingen helt forsket ferdig i hvilken grad denne lille roten kan brukes for helsa, som dyrefôr eller kanskje til biobrensel?

Olivenlund
Råvarer

Olivenolje offer for matsvindel

Vi liker dårlig når noen tukler med matvarene våre. Olivenolje er et slikt produkt der lav pris gjør det vanskelig å tro at vi får det vi kjøper. Antagelig gjør vi heller ikke det.

Blåbærvannkefir
Helse

Vannkefir

Vannkefir er melkesyregjæret drikke med lange tradisjoner og en god hjelper i de tider hvor vi konsumerer tungt fordøyelig mat oftere og i større mengder enn ellers.

Te
Råvarer

Te takk!

Te er etter vann den mest populære drikken i verden, ikke uten grunn. Rik på antioksidanter kan den lindre og forebygge plager og sykdommer. ​​

Fermentering
Helse

Fermentert

Denne sprell levende maten er helsekost, kunst, umami og biokjemi i en ideell blanding. Vil du kroppen din vel, tenk på tarmen!

Barnemat
Helse

Bare barnemat

Selv det enkleste innen matlaging har for mange fått noe skummelt, alkymiaktig over seg. Vi tror at vi ikke kan lage like god mat som matfabrikkene.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Vann i endring

Vi er fullstendig avhengige av vann. Det er grunnlaget for alt liv. Men vi opplever nå mer ekstreme varianter av flom og tørke, vannkvaliteten i både fersk- og saltvann forringes og fremmedarter etablerer seg. Hvordan kan vi vinne tilbake vannets velsignende tillit?

Kjøp Ren Mat

Ren Mat nr49 forside