Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Helen Browning 3
Reportasjer

Britiske bønder føler presset fra Brexit

Storbritannias fremtid er mer usikker enn noen gang, etter at underhuset stemte i mot Brexit-avtalen. De økologiske bøndene Helen Browning og John Pawsey frykter tomme butikkhyller og en dårligere kvalitetssikring av maten når Storbritannia etter planen forlater EU 29. mars 2019. Det store spørsmålet er hva slags forhold de skal ha til unionen etter løsrivelsen.

Foto Kyrre Grotan Notter Mange
Reportasjer

Nøtter fra nord

Selv om så og si alt vi spiser av nøtter i Norge er importert, er det faktisk mulig å dyrke både hassel, valnøtt, kastanje og mandel på våre nordlige breddegrader. Kortreiste nøtter sa du?

Bakt Sellerirot
Reportasjer

Side ved side

Høytidene innebærer ofte mye tung og fet kjøttmat. Men det er ingen grunn til å vente til nyttårsforsettene med å inkludere flere vegetarmåltider i kosten. Tiden er inne for at nye klassikere som nøttestek og vegisterkaker kan få plass på julebordet ved siden av ribba og juletorsken.

Handlefri Gaver
Reportasjer

På tide å ønske seg noe

Atter et slips. Skjerf. Bordbrikker. Hodelykt. Jula er den store høytiden for å gi gaver til folk som har nok. Over 80 prosent av folk under tretti år oppgir at de har fått gaver de er misfornøyde med.

Snodekt Skog Foto Morten Brun
Reportasjer

Grønn og glitrende

Plastikktrær eller frodige grener i en vase på bordet er trendy, men fortsatt står det ekte juletreet de flestes hjerter nær. Hva er det vi drar inn i stua?

Heinrich Jung Foto Erik Roed
Reportasjer

Slipp grisen fri

Produksjonsdyrene på norske bondegårder er i verdensklasse på de fleste områder: Dyrene har lite sykdommer, og trenger sjelden antibiotika, de har gode genetiske egenskaper, besetningene er relativt små og de gir oss trygge matprodukter. Men er det bra nok?

Foto Kyrre Grotan Notter Mange
Reportasjer

Vinterutgaven av Ren Mat ute nå

Selv om så å si alt vi spiser av nøtter i Norge er importert, kan både hassel, valnøtt, kastanje og mandel vokse på våre nordlige breddegrader. Vi har møtt entusiastene som høster ferske nøtter fra egen hage eller plantasje. Les om nyttige nøtter og mer til i vinterutgaven.

Oldemorshage Nina
Reportasjer

Oldermors hage

På Tøyen i Oslo blomstrer levende kulturminner. Planter med en historie, planter som vekker til live glemte minner og planter som mister rotfeste i vår tid.

Geir Arild Hoff Web
Reportasjer

Sjøkologisk

Det var bare en tilfeldighet som gjorde at Sjøforsvaret begynte å satse på økologisk mat. Nå er de blant de beste i Norge.

Hog Opploysing Foto Sune Eriksen Web
Reportasjer

Opp frå kjellaren

Frå gudedrikk i Edda, heimesyssel og bygdefenomen til champagneflasker og brygging i verdsklasse. Norsk sider er i vinden.

Poteter Web
Reportasjer

Hjelp Ren Mat å bli enda bedre

Har du fem minutter? Svar på leserundersøkelsen for medlemsbladet vårt Ren Mat og bli med i trekningen av en økologisk gavekurv og ett års gratis abonnement på Ren Mat.

Hugapagard Hallgrimrogna Ovre Brekkebakkadn 4 Of 9
Reportasjer

Huga på gard

I Valdres tar de gårdsdrømmen på alvor. Prosjektet Huga på gard jobber målrettet med å få tomme gårder og småbruk ut på markedet, og ikke minst finne rett arvtager til rett gård.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56