Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Snodekt Skog Foto Morten Brun
Reportasjer

Grønn og glitrende

Plastikktrær eller frodige grener i en vase på bordet er trendy, men fortsatt står det ekte juletreet de flestes hjerter nær. Hva er det vi drar inn i stua?

Heinrich Jung Foto Erik Roed
Reportasjer

Slipp grisen fri

Produksjonsdyrene på norske bondegårder er i verdensklasse på de fleste områder: Dyrene har lite sykdommer, og trenger sjelden antibiotika, de har gode genetiske egenskaper, besetningene er relativt små og de gir oss trygge matprodukter. Men er det bra nok?

Foto Kyrre Grotan Notter Mange
Reportasjer

Vinterutgaven av Ren Mat ute nå

Selv om så å si alt vi spiser av nøtter i Norge er importert, kan både hassel, valnøtt, kastanje og mandel vokse på våre nordlige breddegrader. Vi har møtt entusiastene som høster ferske nøtter fra egen hage eller plantasje. Les om nyttige nøtter og mer til i vinterutgaven.

Rodkaal Julemat
Råvarer

Rødkål

Rødkål får et ekstra fokus når jula nærmer seg. Men denne fargerike og sunne råvaren er god til mye mer enn ribbe. Bruk den hele året!

Oldemorshage Nina
Reportasjer

Oldermors hage

På Tøyen i Oslo blomstrer levende kulturminner. Planter med en historie, planter som vekker til live glemte minner og planter som mister rotfeste i vår tid.

Geir Arild Hoff Web
Reportasjer

Sjøkologisk

Det var bare en tilfeldighet som gjorde at Sjøforsvaret begynte å satse på økologisk mat. Nå er de blant de beste i Norge.

Heidibjerkan Geirmogen Web
Intervjuer

Bakkekontakt på kjøkkenet

​En kokk har påvirkningskraft langt utover tallerkenen; på bonden, gjesten, den ansatte og alle som sitter og ser på. Heidi Bjerkan er en kokk som tar dette på alvor. Hun har en kompromissløs innstilling til råvarer og hvordan de dyrkes, og en stor ydmykhet for håndverket og menneskene bak. På restauranten Credo viser hun fra-jord-til-bord i praksis.

Hog Opploysing Foto Sune Eriksen Web
Reportasjer

Opp frå kjellaren

Frå gudedrikk i Edda, heimesyssel og bygdefenomen til champagneflasker og brygging i verdsklasse. Norsk sider er i vinden.

Lag sider selv Ren Mat nr 29
Råvarer

Lag spontan sider

Siderlegging kan være så komplisert vi bare vil – eller enkelt. Spontangjæring er en naturlig metode – lite kontroll, mye eksperimentering og mest moro, ifølge Thomas Horne, sidermaker på hjemmebasis.

Poteter Web
Reportasjer

Hjelp Ren Mat å bli enda bedre

Har du fem minutter? Svar på leserundersøkelsen for medlemsbladet vårt Ren Mat og bli med i trekningen av en økologisk gavekurv og ett års gratis abonnement på Ren Mat.

Plukk opp
Råvarer

Småplukk i en mosegrodd eplehage

Viltre barneføtter løper gjennom duggfriskt gress. Vi plukker glassepler litt for tidlig. Det er høst i eplehagen, hvor trærne står som stolte bautaer over levd liv.

Chaga på bjørketre
Råvarer

Hørt om chaga?

Chaga er kongen blant medisinske sopper. På norsk, kreftkjuke, en brunsort og knudrete sopp som vokser på bjørketrær. Soppen brukes i kreftbehandling og i mange kulturer drikkes uttrekk fra soppen for å forebygge sykdom.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56