Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Villsau Copy
Reportasjer

Vill og vakker

Den 6000 år gamle norske villsauen preger lyngheiene på Frøya som antakelig er Norges største villsaukommune med en bestand på over 3000 dyr.

Sjusteinsovn
Reportasjer

Steinkoking​

Den mest grunnleggende måten å tilberede mat på er varmebehandling med åpen ild. Å kunne mestre ilden har sine fordeler.

Epler Mikkelh
Reportasjer

Verdens nordligste frukthage

Noen går av med pensjon og hviler på sine laurbær. For Einar Skjetnemark var det annerledes. Han hadde en drøm om å anlegge verdens nordligste frukt- og bærgård.

Korn
Reportasjer

Økologi under overflaten

På overflaten fremstilles økologisk landbruk som en jordbrukspraksis der det ikke benyttes kunstgjødsel og sprøytemidler kun fordi det ikke er bra for mennesker og miljø. Dette er imidlertid bare en logisk konsekvens av et verdivalg.

Banner Vindruer 2
Reportasjer

Et eldgammelt næringsmiddel

Vin er et av de eldste bearbeidede næringsmidler vi kjenner, og som fortsatt i hovedtrekk produseres på samme måte som for 8000 år siden. Sannsynligvis ble vinen oppdaget ved at noen oppbevarte kar med druer langt utover den tiden de hadde tenkt.

Okse
Reportasjer

Verdens beste kjøtt?

Noen mener det. Kjøtt fra rasen Rubia Gallega er bedre enn kjøttet fra rasen Wagyu. Møt kokken José Gordón som har viet livet sitt til å få frem godt kjøtt.

Tilbake
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56