Ren Mat logo
Søk Siste nummer
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Søk Siste nummer
Ren Mat logo
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
  • Reportasjer
  • Intervjuer
  • Råvarer
  • Helse
  • Dyrk selv
  • Meninger
  • Bokomtaler
  • Drikkeomtaler
Sake Foto Terada Honke
Reportasjer

Sakens kjerne

Etter at mikrobrygget IPA, håndverkssider og naturvin har gjort sine inntog er det duket for nok en renessanse for en gammel og ærverdig drikk, nemlig den japanske sake.

Eimealt
Intervjuer

Moderne heksebrygg

– Vi har gått fra å være sære «heksebryggere» til å få lede an i en mattrend vi tror vil komme folk virkelig til gode.

Solhoi Cider Foto Annika Vaager
Intervjuer

Fra epleslang til eplebobler

For Martin Bech-Ravn er nøkkelen til en god sider bra frukt, ingen tilsetninger og tid – og helst nedfallsfrukt.

Reddik Elisabeth Fagerland
Intervjuer

Ekte og direkte

Matfra.no er et resultat av nostalgisk lengsel og moderne teknologi. Den digitale markedsplassen kutter mellomledd og gir matglade forbrukere tilgang til rene råvarer.

Alledrikkene 16Stk Hires
Intervjuer

Smak av sommer

Saftfabrikken i Stavanger sprang ut fra et miljø med økologi og naturlige råvarer i sentrum og produserer kaldpresset, nypresset, lokal og økologisk frukt og bær på flaske.

Peru Malene Emilie Rustad Bilde 2
Reportasjer

Klimaløsninger i høyden

Hvordan skal vi kunne dyrke næringsrik mat i en fremtid preget av klimaendringer? I Andesfjellene i Peru eksperimenterer en stjernekokk og hans team med hvordan avlinger vokser best i ekstremvær.

Olssnbarbieribalholmfrode Webres02
Intervjuer

Gyldne dråper

Skal vi snakke om økologiske norske drikkevarer er første stopp Balholm ved Sognefjorden. Bryggmester og veteran Åge Eithungjerde leverer kulturhistoriske beretninger som perler på en snor og forklarer hva akevitt egentlig er.

Grimstad Brusfabrikk2
Intervjuer

Verdens beste brus?

Når julebrusen består av biodynamiske vindruer fra vinprodusenten Meinklang i Østerrike lover det godt. Kommer verdens beste brus fra sørlandet?

Astrid Bjornson
Intervjuer

Frukt, bær og likestilling

16 av 100 bønder i Norge er kvinner. Astrid Bjørnson er en av dem som trekker statistikken i positiv retning. – Dyktighet måles ofte ut ifra størrelse på drifta, størrelse på traktoren og jordene, sier Astrid. Hun mener at både jordbruket og menn generelt har mye å lære av kvinners omsorg for dyr, planter og jord.

Eiker Olfabrikk
Intervjuer

Ufiltrert og økologisk

Det kommer mye bra øl fra norske bryggerier, men lite økologisk. Vi dro til Mjøndalen for ufiltrert, økologisk og godt håndverk hos Eiker Ølfabrikk – Norges største og første økologiske ølbryggeri.

Tibi2
Intervjuer

Probiotisk vannkefir

Vill og uregjerlig, probiotisk og boblende – det er Tibi det.

Sitron Unsplash
Helse

Giftstoffrester – et problem i økologisk mat?

Er bagatellisering fra media og myndigheter årsaken til lav omsetning av økologisk i Norge? spør forfatter Eva Fjeldstad i dette debattinnlegget.

Tilbake
Neste
Ren Mat logo
Utgis av
Økologisk Norge
  • Artikler
  • Oppskrifter
  • Magasinet
  • Butikk
  • Podkast
  • Abonnement
Ren Mat
Grønlandsleiret 31, 0190 Oslo
Tel. Økologisk Norge: +47 24 12 41 00
info@renmat.no
www.renmat.no

Ansvarlig redaktør er
Kjersti P. Skar Staarvik
kjersti@renmat.no

Ren Mat er medlem av Fagpressen og arbeider etter Redaktørplakaten og Vær varsom-plakatens regler for god presseskikk.

Vil du bli medlem i Økologisk Norge? Som medlem får du Ren Mat i postkassen hver sesong. Bli medlem her

Denne siden bruker cookies for å lagre informasjon på din PC.
Vi bruker cookies som anonymiserer dine brukerdata, så vi kan
optimalisere brukeropplevelsen. Se personvernerklæring.

I dette nummeret

Biohacking for folket

I denne utgaven av Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Kjøp Ren Mat

Forside nr56