Meninger Mer lokalmat med borgerlønn? Innføring av borgerlønn bidrar til å prioritere kvalitet fremfor kvantitet. Ved å gi bønder en sikker basisinntekt gis de mulighet til å prioritere kvalitative verdier knyttet til jord, planter, dyr og mennesker.
Meninger Love, kill, eat Jeg har holdt en killing på vei til avlivning. Jeg har satt en boltepistol i pannen på et lam. Jeg har slaktet et nyskutt reinsdyr i fjellet. Hva gjorde det med meg?
Meninger Nokon jobbar i fjella våre For dei fleste er fjell fritid og ferie, men dei ville ikkje vore så tilgjengelege om ikkje nokon hadde produsert mat i dei.
Meninger Å spise er ingen hobby Å dyrke jord er grunnleggende for å brødfø oss selv og verden. Noen mener at dette er et rent kommersielt anliggende som den enkelte ikke skal bry seg med. Noen sier til og med at selvdyrking er selvdigging.
Meninger Takk for maten Sender vi nok varme tanker til bøndene som gir oss sommerens struttende, friske grønnsaker, nypoteter og gode matopplevelser? Min erfaring er at det er bedre å sende dem en tanke for mye enn en for lite…
Meninger Lovlig i EU - forbudt i Norge Hvorfor er rå melk farligere å omsette enn upasteurisert ost? Bør ikke voksne, opplyste mennesker selv kunne få bestemme hva de skal spise og drikke?
Meninger Nye bønder Hva har en kunsthistoriker, en tidligere arbeidsledig, en it-konsulent, en politi og en bokhandler felles? I utgangspunktet ikke så mye, skulle man tro, men de deler en drøm – drømmen om en framtid i landbruket.
Meninger Kost for spreke unger Vi er mer opptatt av mat og sunt kosthold enn noen gang. På idrettsarenaen derimot serveres næringsfattig og energitett mat. Det er enkelt å ta grep for at barna skal spise sunnere – og derved kunne prestere bedre.
Meninger Melken et lite mirakel Ein skal ikkje gråte over tapt mjølk, heiter det. Det er omlag det dummaste eg høyrer.
Meninger Hvorfor jeg velger øko Økologisk mat vekker stadig mer positiv interesse, men blir også ofte gjenstand for kritikk.
Meninger De som velger vegetar I uminnelige tider har mennesker hatt et plantebasert kosthold. På tross av geografiske, kulturelle og religiøse forskjeller er motivasjonen ofte den samme; moral. To personer i kjøttglade Norge forteller hvorfor de valgte å bli vegetarianere.
Meninger Urbane bønder Urban dyrking er blitt et konsept i verden. Folk vil igjen dyrke mat der de bor, og i vår generasjon er dette et nytt fenomen. Motivene er ulike, men felles er stor kreativitet, mangfold og sosiale ringvirkninger.