Gosh! Har du noen gang opplevd at det å ha det litt vondt også kan være litt godt? Nei, jeg snakker ikke destruktive handlinger, men positive kikk som følge av små kontrollerte påkjennelser. Som det å legge ut på endeløse vandringer, det å dukke kroppen i iskaldt vann og det å kjenne magen rumle.
Farlig er det ikke. Tvert imot. Helt naturlig, og en selvfølge for menneskene som levde for bare 50 - 60 år siden. Men ikke nå. Har velferden og komforten kommet i veien for livskvaliteten vår?
I sommerens Ren Mat undersøker vi begrepet Biohacking. Hvordan kan metodene hjelpe oss på veien mot et bedre, sunnere og kanskje også et lengre liv? Kanskje er det noe å plukke opp her? For sannheten er at antall syke i dette landet ser ut til å øke i samme takt som vi også får det bedre. Hvordan knekke dette paradokset?

Hjelper eksempelvis Hormese – en type positivt stress? Vi har spurt lege Ragnhild Skari Iuell.

Hjelper det å drikke melk? Anette Schive gransker melkas renessanse.
Hjelper det å faste? Bare drikke vann? Redaktør Kjersti Skar Staavik brukte seg selv som prøvekanin og unngikk all annen føde i hele 21 dager.
Også i denne utgaven av Ren Mat
- Erik Røed kåserer rundt trenden biohacking.
- Mia Solbakken kler jorden med ull.
- Økobonden Heinrich Jung, selger driften. Hvorfor? Og hva nå?
- Og hva er humlens hemmelighet? Malin Nakke Kjelsvik gir oss svar.
- Silje M. Meskestad forteller om jord som er herjet med og hvordan dette kan påvirke edle dråper som vin.
- Og som ikke dette er nok: Ren Mat dekker langbordet og inviterer til sommerfest. På menyen har vi norsk paella, grillet makrell og en frisk bringebærvariant av tilslørte bondepiker. Herlig!

Ren Mat 56 er nå på vei til medlemmer og abonnenter. Magasinet er også å få kjøpt hos våre selvstendige distributører, Narvesen og utvalgte kiosker og butikker fra ca. 18. juni.
For spørsmål, ta kontakt på info@renmat.no og følg oss på @renmat på instagram og @ektemat på facebook.