Rødvin på 100 % Carignan. Denne druen kom fra Spania til Chile på 1900-tallet, men vinstokkene i Mauledalen ble nesten glemt og forsømt i mange år. Stokkene overlevde, gravde dypt etter vann selv, og er blitt nesten perfekt tilpasset det tørre området. Druen er lett å dyrke, men veldig mottakelig for muggsopp i fuktig klima: her er det null problem. Disse druene er dyrket i rød leire, uten kunstig vanning. Dufter sødmefullt av veldig konsentrert karamell, blodpudding, hint av hvit rose eller nyperose og noe lakk. Smaker som nesen, ganske sødmefull med mørk moden bærsaft og karamellaktig sødme, i en kraftig vin som trenger det for balansen. Lett lakkpreg og myke tanniner i utgang. En deilig vin til grill, fløtebaserte kjøttretter, risotto med parmesan og sopp, men også uten mat. En spontangjæra men «langsom» vin, med nesten halvannet år på eik og sementegg, og 6 måneder på flaske. Hylle-vare på Vinmonopolet.
Emiliana Vigno Carigan 2021
