Astrid Regine Nässlander | Cappelen Damm
I «Elg – en kokebok» viser Astrid Regine Nässlander oss hvordan vi kan utnytte elgkjøttet vi allerede har liggende i fryseren, eller det vi planlegger å fylle fryseren med. Kjøttet som kanskje har ligget litt for lenge, som vi har dårlig samvittighet over ikke å ha brukt – mest på grunn av usikkerhet om hvordan. Nässlander tilbyr praktiske og enkle oppskrifter, og hun understreker at disse også kan brukes med annet viltkjøtt.
I sitt forord oppfordrer Marit Kolby til å spise mer viltkjøtt, og hun påpeker elgens mange fordeler: høyt innhold av omega-3, vitamin B12 og jern. Å spise elg er ikke bare sunt, det er også et bærekraftig valg. Nässlander beviser i denne boken at elgkjøtt kan være både mørt og smakfullt, og gir leseren de nødvendige verktøyene til å få mest mulig ut av denne fantastiske råvaren.
Boken er en skattekiste av tips – fra hvordan du skal stykke opp en elg, til teknikker for konservering og hva du bør se etter når du skal kjøpe elgkjøtt. For de som forbinder elgkjøtt med noe seigt eller tørt, er denne boken en øyeåpner. HA