Bokomtaler

Surdeigsbakst fra ille Brød

Surdeigsbakst

Martin Fjeld, Anca Tînc, Kateřina Soukupová og Alan Bates | Forlagshuset Vigmostad & Bjørke

For noen år siden var jeg på olivenoljesmaking hos Mølleren Sylvia i Oslo. Olivenoljen var nydelig den, men «unnskyld meg, hvem har laget dette himmelske brødet?» Det var mitt første møte med surdeigsbrød fra Martin Fjeld, gründeren av surdeigsbakeriet Ille brød i Oslo. Surdeigsbølgen som har herjet norske kjøkkenbenker de siste årene er mye takket være Fjeld og baksten hans, ikke minst den forrige boken Surdeig! fra 2015. Nå er bakeriet ute med en ny bibel for alle surdeigs-tilhengere, - wannabees og deg som alltid har drømt om å få til en fruktbar starter. I boka finner du det du trenger for å lage og holde liv i en starter, før boka går videre til en rekke fristende brød og rundes av med søtbakst (til og med pepperkaker). En nydelig bok som vi varmt kan anbefale som julegave til brød- og bakstelskere. LS

Flere artikler