Øko-sert naturvin på 100 % Müller-Thurgau. Andi Weigand omtales som tilhørende «den nye generasjonen unge vinmakere som bølger over Tyskland». Han holder til i Franken, og har ca. 10 hektar i varierende helling. Andi la om til biodynamisk da han overtok for 9 år siden, han er opptatt av plantehelse, regenerativt jordbruk, og vanner ikke. Selve vinmarkene er familiearv, og er beplantet med mange andre artige druer også, deriblant Scheuerrebe, Bacchus og den røde Domina. Totalt lages ca. 80 000 flasker, via lagring på stål, og 300-liters amfora og nedgravde kvevri. Müller-Thurgau-druene er fra 50 år gamle vinstokker, og er presset med en gammel kurvpresse fra 1920-tallet! Liker du surøl? Prøv denne. Syrlig-salt duft med hint av smør, kan minne om Chardonnay. Hint av myr og furu. Superfrisk og fersk inngang, nesten knitrende på tungespissen, veldig syrligfresh munnfølelse, liksom porøs, nesten brusende, og veldig saliverende. Det litt eplesideraktige stinget gir slipp etter noen dager på kjøl, og blir litt rundere. Morsomme undermodne og litt grønne fruktaromaer. Spontangjæra og lagret 9 måneder på restgjær, på eikefat. Ufiltrert. Prøv til laks med sitronrisotto, makrell med rømme, eller hvit asparges.
Andi Weigand Müller-Thurgau 2023




