Bokomtaler

Hva skjedde med maten?

Hva skjedde med maten

Susann Stave | Frisk forlag

Susann Stave, som har master i samfunns-ernæring, har skrevet en lettlest og opplysende bok om hvordan matindustrien har endret seg gjennom tidene. I «Hva skjedde med maten?» får leseren en dypere forståelse av hvordan man kan gjøre bedre matvalg basert på råvarer. Boken gir praktiske tips og triks for å unngå å bli villedet av markedsføringen av såkalt sunn mat, som ofte er betydelig «sminket» for å fremstå sunnere enn den egentlig er.

Boken er en øyeåpner og tankevekker som belyser hvor vanskelig det kan være å navigere i dagens matlandskap. Stave retter en kritisk pekefinger mot en matindustri som ofte har tvilsomme hensikter, og hun gir leseren gode verktøy for å ta informerte valg.

«Hva skjedde med maten?» er godt skrevet og passer fint for skoleelever – og kunne gjerne vært pensum i Mat og Helse-faget. Den er enkel å forstå, og kan nok opp-leves som noe grunnleggende for de som allerede har mye kunnskap om temaet. Men når det er sagt så er budskapet utrolig viktig, og jeg sitter igjen med mye ny motivasjon til å ta gode (mat)valg. HA

Flere artikler