Wok med syltet reddik

4 pers
C34 A3217

Reddiker er i sesong, og de setter deilig smak i asiatiske retter. Her sylter vi dem på forhånd, og du får nok til et glass du kan ha i kjøleskapet til senere. PS: Visste du at du kan spise reddikbladene? De kan brukes som andre bladgrønnsaker, og er også supre i pesto.

SYLTEDE REDDIKER:
1 bunt reddiker
½ dl hvitvinseddik
1 dl sukker
1½ dl vann

  • Kok opp hvitvinseddik, sukker og vann. Kok til sukkeret er løst opp og avkjøl.
  • Rens reddikene og del dem i båter eller skiver.
  • Ha reddikene over i laken og la stå i minimum 30 minutter.
  • Hell i glass med tett lokk og oppbevar i kjøleskapet.

WOK:
Grønnsaker etter ønske. Har de spiselige, ville vekstene kommet hos deg? Ha gjerne i en neve skvallerkål i woken, det minner litt om selleri på smak, og passer fint inn i miksen.

1 løk, små båter
3 never hodekål, strimlet
2 store gulrøtter, strimlet
2 paprika, strimlet
1 pakke fullkornsnudler (ca. 250 g)

WOKSAUS:
3 ss soyasaus
3 ss honning
2 ts fersk ingefær, raspet
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss hvitvinseddik
2 ts sesamfrø

  1. Stek hvitløk og ingefær i olje. Hell over i en skål og bland inn soyasaus, honning, hvitvinseddik og sesamfrø. Sett til side.
  2. Stek alle grønnsakene i en panne med olje som tåler høy varme. Stek til de får litt farge, men fortsatt er sprø.
  3. Tilsett sausen og fullkornsnudlene og bland lett. Ta woken av varmen.
  4. Dander med syltede reddiker.

Flere oppskrifter