Suppe med sellerirot og blomkål

4 pers
Suppe med sellerirot og blomkal Ren Mat Julianes Kokebok

En mettende grønnsakssuppe, med garnityr av eple og sprøstekt salvie i brunet smør.

Oppskrift av Julianes Kokebok

600 g blomkål
500 g sellerirot
1 purre (bruk bare det hvite)
2 ts buljongpulver eller 2 buljongterninger
2 kopper melk
ca. 2,5 dl fløte
vann
salt og pepper

GARNITYR

16 store salvieblader
8 ss smør
1 eple og 2 ss smør til smørstekte epler

  • Skrell og rens grønnsakene. Del blomkål i små buketter, skrell sellerirot og del i små kuber. Grovhakk purren.
  • Ha grønnsakene i ei gryte og ha på vann så det så vidt dekker grønnsakene. Kok til mørt.
  • Ha i kjøkkenmaskin sammen med to kopper melk. Kjør til en fin mos.
  • Hell suppa tilbake i gryta og hell i kremfløte under omrøring til suppa er godt gjennomvarm.
  • Ha i tre store spiseskjeer smør og bland i. Smak evt. til med mer salt eller fløte.
  • Til garnityren varmer du først smør. Ha så i salvieblader og varm opp under omrøring til smøret er nøttebrunt og salviebladene sprø. Bruk en skje og ringle olje og sprø salvieblader over hver suppeskål. Server med smørstekte epler: Skrell et litt surt eple og skjær i ½ cm x ½ cm biter. Varm så smør i ei panne. Når det er varmt har du i eplebitene og steker til kantene er brune.

Flere oppskrifter