Biscotti

ca. 40 stk.
Biscotti

Prøv å bake biscotti med urkorn. Det gode melet gir ekstra sprø og gode kaker. Varier med forskjellig økologisk mel, forsøk deg frem! 

200 g kaldt smør
300 g rårørsukker
250 g siktet, fin spelt
200 g sandmalt, fin emmer
50 g svedjerug, grovmalt
1 vaniljestang, frøene, eller 2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 sitroner, finrevet skall av
3 egg, kalde
1 god neve pistasjnøtter
1 god neve mandel

  • Nøtter ristes i varm stekepanne. Avkjøl, og hakk dem. 
  • Kaldt smør i terninger, sukker og vaniljefrø kjøres sammen i kjøkkenmaskin. 
  • Tilsett mel, bakepulver og sitronskall og bland noe før du har i eggene, ett og ett, mens maskinen kjører. Dette bør skje fort, så deigen ikke blir for varm. Blir deigen bløt må den i kjøleskap til den blir kald igjen. 
  • Ta deigen ut av bollen på benk med litt mel på og kna inn nøttene for hånden. Bruk mer mel om du behøver, men minst mulig.
  • Del deigen i 6 like store deler som rulles ut i pølser og legges på stekebrett med bakepapir under.
  • Stekes i ovn på 170 grader til de er gylne, ca. 25-35 minutter. Løft dem med en lang stekespade over på en fjøl eller benk. 
  • Avkjøl dem litt, men mens de ennå er varme, skjæres de i skiver på skrå, som så settes tilbake på to brett i ovnen for tørking ved 150 grader i ca. 15 min. 
  • Avkjøl dem på rist. 

Flere oppskrifter