Rydde-i-skuffen havrekjeks

Reste Havrekjeks

Disse ble laget en dag vi ryddet i skap og skuffer på kjøkkenet. Sommerens siste rester av tørkede diverse fra i fjor gikk med i deigen, og de ble faktisk ganske gode. Siste rest av en havregrynpose, et marmeladeglass og en honningslant gikk også med. Gamle bananer eller eplemos er også ypperlige å ha i. Vi hadde litt ymse ingredienser vi ikke så for oss ville smake noe særlig sammen, og delte derfor deigen i to; en med mjødurt, tindved, ringblomst og kornblomst og en med tang. Her er det bare å bytte ut med smakstilsetninger du selv har for hånden. Begge deiger fikk biter av grovhakket sjokolade. Smaker godt med et glass melk eller en kopp te.

300 g havregryn
150 g smør
50 g marmelade (eller brunt sukker)
50 g honning (eller brunt sukker)
1 egg
en god klype havsalt
en neve tindved eller rosiner
10 g tørket mjødurt
5 g tørket ringblomst og kornblomst
5 g tørket tang

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • Bland havremel og de våte ingrediensene i en bolle. Vi brukte havregryn som vi stavmikset grovt, smøret var nesten smeltet og egget var pisket sammen først.
  • Ha deretter i kryddere, tørkete urter, tang og grovhakket sjokolade – hva enn du måtte ønske.
  • For hånd eller med skje legger du ca. 25 kjeks på et stekebrett med bakepapir.
  • Stek i ovnen ca. 12-15 minutter. Har du laget dem litt tykke må du kanskje steke litt lenger.

Flere oppskrifter