Ratatouille

4-6 pers
Ratatouille

Oppskriften er bare som en jukselapp, den kan bli litt forskjellig hver gang avhengig av hva du har i huset. Det vi må ha for å sette i gang er squash, hvitløk (så fersk som mulig) og tomater, gjerne på boks eller beger. Dessuten noen gode krydderurter. Noen bruker alltid paprika, de fleste auberginer. Er det tiden for nye lekre sommersquash må de i gryten.

1 aubergin
4 små squash
1 hvitløk
1 stor løk
1 rød chili/pepper
2 beger hakkete tomater
2 ss kejap manis
friske urter; timian, rosmarin
rikelig med god olivenolje
havsalt

  • Varm opp oljen i en jerngryte og tilsett løk, chili og squash i biter, paprika og aubergin hvis du vil ha i det. Fres dette et par minutter. 
  • Ha i tomater, kejap manis og mesteparten av de friske urtene, la stilkene koke med. 
  • Rør det sammen, sett lokk delvis på og la det småkoke i minst 30 min, gjerne litt til. 
  • Smak til med salt, evnt pepper, men antagelig er den mer enn sterk nok. Kutt ned på chili om du ikke liker det så krydret. 
  • Koker du stor porsjon kan den varmes opp i flere dager, og den kan fryses.

Flere oppskrifter