Panert sild med glasert svartrot

4 porsjoner
Ren Mat Sild Og Svartrot

Vi slår et slag for å hente frem igjen glemte og undervurderte matvarer på norske tallerkener. I denne retten mikser vi grovt og fint, med rustikk panering av sild og glinsende svartrot.

4 store ferske sildefileter
1 egg
1 dl rugmel eller brødsmuler
1 ss sennep
smør
salt og pepper
3 store svartrøtter
1 ss smør
1 dl vann
1 ts sukker
½ ts salt

Vask og skrell svartrøtter. Del svartrøttene opp i passe store biter og legg over i eddikvann. Når alle er skrelt, skyller du av og koker sammen med litt smør i 7-8 minutter uten lokk. Sett til side.

Imens forbereder du fisken. Pisk egg i en bolle og hell mel i en annen. Ha salt og pepper på filetene, og smør på sennep. Vend filetene først i mel, så i egg og så mel igjen. Ha olje i en panne på middels varme og stek fisken noen minutter mens du venter til fettet fra skinnet kommer ut. Ha så i litt smør og stek videre noen minutter.

Glaser rotgrønnsakene i en panne med 1 dl vann, 1 ss smør, 1 ts sukker og ½ ts salt.

Dander med salat, for eksempel frisk hjertesalat med reddik og gressløk/rødløk.

DRIKKETIPS Sild er fet fisk, så vi kan bruke et lyst, men fyldig øl, gjerne fruktig, som f. eks Eiker Saison, et balansert øl med lang avslutning. Velger vi vin må den ha tyngde nok til å møte den markante sildesmaken, naturvin er et godt alternativ.

Flere oppskrifter