Mandelpletter

Mandelpletter

Disse likner eggehvitekaker, men mandelmel er brukt i stedet for hvetemel, og revet sitronskall i stedet for vaniljepulver. En liten myk og sprø munnfull til kaffen som smelter på tungen.

100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
3 eggehviter
1 sitron, revet skall av

  • Stivpisk hvitene.
  • Rør mykt smør og sukker hvitt.
  • Tilsett mandelmel og stive hviter vekselsvis, rør sammen. Riv over skall fra en sitron og rør det inn.
  • Settes med teskje på bakeplate med bakepapir, jo rundere klattene er desto rundere blir kakene. De kan flyte ut i alle slags fasonger...
  • Stekes på 150 grader midt i ovnen til de har brune kanter, ca. 10 min. La de kjølne på rist før du tar dem av bakepapiret.

Det er bare fint om hvitene er et par dager gamle, så spar på disse om du bruker bare plommen fra eggene og bak når du har tid og lyst. Beregn ca. 40 g mer av smør, sukker og mandelmel for hver hvite du legger til oppskriften.


Flere oppskrifter