Mandel- og sitronkake

8 - 10 pers
Sitronkake

Denne kaken er mektig og frisk på samme tid, en liten bit til kaffen er nok. Som dessert er lettpisket krem med sitron­skall godt til.

3 egg
3 dl sukker
3 ½ dl mandelmel
½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ dl god olivenolje
2 sitroner, saft og skall
hakkede mandler til toppen

  • Pisk egg og sukker til eggedosis.
  • Ha i mel, bakepulver og pisk dette litt før du har i olivenolje, saft og skall av sitroner. Spar litt skall hvis du lager krem til. Rør til jevnt.
  • Ha røren i en form med bakepapir, rund eller rektangulær, strø mandlene på toppen, dytt de litt ned i røren. Stek på 180 grader i 30–40 min.
  • Lag gjerne kaken et par dager før, den har godt av å sette seg litt, den holder seg lenge.
  • Lettpisket krem smaker du til med litt revet sitronskall og 1 ts sukker.

Flere oppskrifter