Lam i lompe

ca. 50
Lam I Lompe

Dette er snaddermat og en super måte å bruke skanken på! Skal du på hyttetur kan du steke skanken ferdig hjemme og varme den opp på hytta. Du kan pakke den i folie og varme den i glørne i peisen eller på bålet, eller i stekeovn om du har. Eller plukke av kjøttet og varme det opp i en stekepanne med litt olje og litt av sausen. Den blir så mør at du skal kunne dra av kjøttet med fingrene. Litt som crispy duck. Lam er også supergodt i kinesiske lomper. Lompene bør bløtes litt over damp, men det er ikke nødvendig. Du kan ta dem ut av pakken og legge dem i et fuktig håndkle eller husholdningspapir også. Du kan bruke vanlige, norske lomper men de tynne kinesiske er litt bedre til dette. 

1 lammeskank
1 agurk
4 vårløk
1 stor sjalottløk
kinesiske lomper
1 hjertesalat

  • Gni skanken inn med olivenolje, pepper og salt og sett den inn i 60 graders varm ovn over natten, eller i minst seks timer. 
  • Vask og del agurken rundt kjernen slik at denne ikke kommer med. Finsnitt agurkkjøttet, med skall. Finsnitt løk og vårløk også. 
  • Ha et salatblad i bunn, og legg kjøtt, grønnsaker og saus i pannekaken.
  • Beregn 6–8 pannekaker per person og sørg for at kjøttet er skikkelig varmt. 

PLOMMESAUS

Vi lager denne sausen selv, fordi den er god, men også fordi vi da vet hva den inneholder og vi får brukt litt av høstens mange plommer som ble til syltetøy. Når du koker den holder den seg lenge i lukket glass i kjøleskapet, den kan også fryses. Vil du ha den sterkere bruker du mer chili. Smak deg frem og finn din egen variant.

1 god bit ingefær
4 hvitløkfedd
12 ss plommesyltetøy
10 ss soyasaus
4 ss søt soyasaus
1 ss honning
1 chili
2 ss epleeddik
4 ss olivenolje

  • Kjør alt i en hurtigmikser.
  • Hell over i en gryte og kok sausen i noen minutter. 
  • Ha sausen på rene glass med tett lokk hvis du ikke skal bruke den med en gang. Den holder seg flere uker i kjøleskap. Har du ikke plommesyltetøy, bruk 10-12 økologiske fiken stedet.
  • Varm gjerne opp sausen så den er varm når du tar den på.
  • Vil du gjøre det enkelt kjøper du en ferdig Hoisinsaus. Vi har ikke funnet denne i økologisk variant. Heller ikke kinesiske lomper, eller pannekaker, som de også heter.

Flere oppskrifter