Kald bønnesalat med urter

2-4 pers
Kald Bonnesalat

En kald bønnesalat passer som tilbehør til mye annen mat, men med så mye smak av gode urter, hvitløk og chili passer den også som en egen, liten rett. Ikke spar på urtene! Rikelig med grønt gir vitaminer så det monner, og bønnene sørger for proteiner og fibre. Fra boks og beger kan du bruke dem direkte, men skyld dem godt. Er de tørre, følg anvisningen på pakken. Bland gjerne forskjellige bønner; hvite, både små og store, borlotti og andre.

3 bokser eller beger økologiske bønner
3 håndfulle never grovhakket bladpersille
1 potte frisk koriander
½ fersk hvitløk
½ rød chili, en hel hvis den er svak
1 sitron, skall av
1 sitron, saften fra
ca 1 dl olivenolje
ca 2 ts honning
flaksalt

  • Rør sammen en dressing med olivenolje og honning i bunnen av bollen. Smak til med sitronsaft og salt.
  • Skyll bønnene godt og la dem renne fra seg.
  • Ha bønnene i bollen sammen med grovhakket grønt og finhakket chili, hvitløk og finrevet sitronskall. Løft det forsiktig sammen med to skjeer eller rene fingre slik at alt får godt med dressing på seg.
  • Bør stå en stund for at smakene skal sette seg, og holder seg fint kaldt over natten. Frisk i så fall opp med litt grønt før servering.

Flere oppskrifter