Hirsemuffins med gresskar

15 store muffins
Hirsemuffins Ren Mat Nadinmartinuzzi

Hemmeligheten bak disse herlighetene ligger i å riste hirse og gresskarfrø i en tørr panne på forhånd. Det gir en crunchy tekstur og nøtteaktig smak. Server med eplesyltetøy og en kopp te – nydelig!

2 egg, pisket
120 ml olivenolje med mild smak
2 ½ dl kulturmelk
150 g brunt sukker
½ ts vaniljepulver
3 ½ dl gresskarpuré (enten hermetisk, eller bak gresskar på forhånd)
75 g hirseflak
75 g havregryn
150 g fullkornshvetemel
2 ts bakepulver
1 ½ ts natron
½ ts salt
½ ts ingefær
½ ts kanel
¼ ts muskat

  • Sett ovnen på 175 grader. Smør muffinsformene med smør eller olje.
  • Bland egg, olje, melk, sukker, vanilje og gresskar i en stor bolle, og sørg for at det ikke klumper seg. Rør inn havregryn. Rist hirse og gresskarkjerner i en tørr panne og bland inn. Sett til side.
  • I en annen bolle rør sammen de tørre ingrediensene, og bland inn sammen med de våte. Ikke rør for mye, da kan muffinsene bli tørre. Fyll røren i formene og pynt med gresskarkjerner. Bak i omlag 25 minutter eller til stekepinnen kommer ut ren.

Flere oppskrifter