Gulrotsuppe med gryn

4 pers
Gulrotsuppe M Byggryn

En vinner i høstmørket! Serverer du den med byggryn og rømme blir suppen et helt måltid i seg selv, særlig med litt godt brød til. Som forrett kan du bare ta en liten klatt med rømme i. Det syrlige smaker godt til den litt søtlige og sterke suppen.

600 g gulrøtter, 7-8 stk
2 store sjalottløk
3 hvitløkfedd
1 l kyllingbuljong
1 rød chili
2 ts fersk ingefær, revet
1 appelsin, saften av
hav– eller Maldonsalt
olivenolje
byggkorn
Rørosrømme

  • Skrell og skjær gulrøttene, sjalottløk og hvitløk i biter, ha det i en kasserolle og surr dem forsiktig i litt god olivenolje. 
  • Tilsett kyllingbuljong og appelsinsaft. 
  • Kok til alt er mørt. 
  • Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør til det er helt glatt. 
  • Ta frøene ut av chilien, finhakk. 
  • Tilsett chili og ingefær i suppen og kok opp igjen. Styrken på chili varierer enormt, så begynn med en halv og tilsett mer hvis du mener det trengs. 
  • Smak til med salt. 
  • Hell opp suppen, ha i rømme og kokte gryn. 

Flere oppskrifter