Grønn pytt i panne

4 pers
Pytt I Panne 25

Har vi kjøttrester er pytt i panne noe av det enkleste og beste vi kan lage til middag, for oss som liker kjøtt. Vil du ikke ha kjøtt kan du bare bruke grønnsaker. Årets ferske kan du bare råsteke, de trenger ikke lang tid i panna. Bruk også gjerne grønnsaker som trenger å spises opp. Elementært tenker du kanskje, ja – men ikke desto mindre en middagsrett som vi oftere kan ha på menyen bare vi husker på den! Oppskrift på god, hjemmelaget ketsjup finner du her. Da blir dette barnas favorittmat også! Vi voksne kan ha litt chiliketsjup eller en dæsj Worcestersaus over. 

squash 
persillerot 
purre 
gressløk 
nepe 
løk 
gulrot 
hokkaido 
poteter 
sukkererter 
chili 
paprika 
urter 
søt soya (ikke Ø) 
salt, grovstøtt pepper 
smør og olivenolje 
4 egg 

  • Del grønnsakene i terninger og stek dem i en blanding av smør, olivenolje og soya. Begynn på sterk varme så de får en brun hinne, skru ned varmen og stek dem møre. 
  • Strø over litt salt, pepper og tørkete urter. Sett gjerne et lokk over pannen, men rist litt rundt på den fra tid til annen. Etter ca. 15 min. bør den være ferdig, smak på den grønnsaken som trenger lengst tid, og stek videre om den fremdeles er hard. 
  • Ha over en neve med finhakkete, ferske urter og hold grønnsakene varme mens du steker eggene i en annen panne. 
  • Server på varme tallerkener med en god, grønn salat til.

KETSJUP FOR VOKSNE
Slik lager du enkelt din egen sterkere "voksen-ketsjup". Smak på chilien før du setter i gang, de som selges i pakker er ofte ganske milde på smak. Vil du ha den skikkelig sterk tilsetter du en habanero, den mindre og rundere typen. Selges nesten alltid i løs vekt.

6-10 røde chili
(1 habanero)
2 røde paprika
1 beger hakkete tomater
3 ss søt soya
3 hvitløkfedd
1 dl epleedikk
1 ss soya

  • Rens paprikaen og chilien for stilkene og del den i biter som du har i blenderen. 
  • Ha resten av ingrediensene oppi og kjør til du har en jevn masse. Det kan godt være noen små biter i.
  • Ha det over i en gryte og kok i ca. 5 min. Smak til med søtt, salt og surt til du synes den er god.
  • Ha på rene glass eller en flaske og oppbevar den kaldt. Holder et par måneder.

Flere oppskrifter