Fersk sodd av lam

4-6 porsjoner
Fersk Sodd Av Lam Rm37

Høstmiddag hvor ferskt lammekjøtt og grønnsaker kommer til sin rett. Denne oppskrifta har vi fått fra May Anita Østingsen i Sortland Bygdekvinnelag. Hun forteller at hun husker den som et høydepunkt om høsten under hennes oppvekst i Vesterålen, når man hadde god tilgang på ferskt kjøtt etter slaktetida og gode grønnsaker.

1 ½ kg lammekjøtt/fårikålkjøtt
1 l vann
1 dl risengryn
1 middels stor løk
400 g sellerirot
500 g kålrot
4 gulrøtter
8 poteter
2 ss hel pepper
4 ts salt

  • Legg kjøttet og risengryn i kaldt vann til det står over kjøttet. Gi dette et oppkok og skum godt av. Kok under lokk i ca. 1 time.
  • Finhakk løken og del grønnsakene i små biter. Tilsett dette til gryta, med salt og pepper, og kok videre.
  • Deretter legger du hele, skrelte poteter i gryta (nypoteter trenger ikke skrelles, de kan bare vaskes grundig). Kok til poteter og grønnsaker er møre.
  • Tradisjonelt tas kjøttet opp av gryta og serveres på et eget fat. Resten er suppe som serveres ved siden av. Du kan fint servere kjøtt og suppe sammen, spesielt om du har mindre kjøttstykker.

Flere oppskrifter