Ertesuppe med beter

4 pers
Ertesuppe Med Rodbeter

En god vegetarsuppe, smakfull, spesielt på kalde dager. Erter er en av våre eldste dyrkete planter og fremdeles gir de mye mat for en rimelig penge.

200 g gule erter
1 liten sellerirot
2 løk
4 hvitløkfedd
1 rød chili
1 ss finmalt gurkemeie
grønnsaksbuljong
olivenolje
pepper og salt
5 rødbeter

  • Bløtlegg ertene over natten og sett dem til koking i nytt vann mens du tar fatt på resten av oppgavene.
  • Skrell rødbetene og kutt dem i biter. Spre betene ut i en form, gni dem inn med litt olivenolje og salt og bak dem i ca. 30 min. på 200 grader.
  • Skrell selleriroten, kutt den i små biter og finhakk løk og hvitløk.
  • Varm opp oljen i en stor kjele, ha i grønnsakene og stek dem litt. Ha i gurkemeien, finhakket chili, rør sammen, hell vannet av ertene og ha dem i kjelen.
  • Ha i grønnsakskraft og la det koke forsiktig i 30 min. med lokket på.
  • Kjør suppen med en stavmikser når ertene er blitt myke. Kan hende må du ha i mer vann. Smak til med salt og pepper.
  • Fordel suppen i serveringsskålene og legg de stekte betene på toppen.

Flere oppskrifter