Enkel vichyssoise

4 porsjoner
Ren Mat Enkel Vichyssoise Purreloksuppe

Denne franske potet- og purreløksuppen er like god kald som varm. Nyt den sval med ristet brød og litt olivenolje til.

3 purre
2 ss smør
5 dl grønnsaksbuljong
5 dl poteter, terninger
3-4 dl melk eller kokosmelk
½ ts salt
pepper
gressløk til pynt

  • Rens purrene godt og skjær i tynne strimler. Smelt smør og fres purren til den er mør. Tilsett potetterninger og kraft, og kok opp. Sett ned varmen og la putre en halvtimes tid til potetene er møre.
  • Hell over i en blender og tilsett melk, salt og pepper og kjør til den er jevn. Avkjøl lett før servering.
DRIKKETIPS En perlende pet nat eller vannkefir er friskt og fint til denne suppen. Ikke nok med at den er god å drikke til, hell også gjerne en klunk i selve suppen før servering, det setter en fin piff på retten. Vi serverte med Dom. Des Grottes Un Petit Coin de Parais PetNat, omtalt i Ren Mat vår 2019.

Flere oppskrifter