Daisys eplekake

Daisyseplekake Mona Tveit Sjoberg

At det følger en historie med oppskriften setter en ekstra spiss på opplevelsen for gjestene. Les historien om Daisy fra Hardanger og norske eplesorter her. Jeg har ikke lykkes i å oppdrive Charlamoske epler. Kanskje vokser de fortsatt på det enslige treet på gården ved Hardangerfjorden? Istedenfor bruker jeg en miks av norske epler som Gravenstein og Åkerø. Kaken er enkel å lage og gjør seg på kakebordet med et florlett dryss av melis over. Akkurat slik som Daisy likte det.

Oppskrift Mona Tveit Sjøberg

3 egg
2,5 dl sukker
100 g smør
1,5 dl vann eller melk
4 dl hvetemel
2 ts bakepulver
4 mellomstore epler
kanel, sukker og mandelflak

  • Smelt smøret, ha i vann eller melk, varm forsiktig opp og avkjøl.
  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
  • Tilsett det våte, og sikt i mel og bakepulver.
  • Rør forsiktig sammen deigen. Hell røren i en 22 diameter godt smurt form og stikk eplebåter i. Strø over kanel, sukker og mandelflak.
  • Stekes på 180 grader på midterste rille i 35–45 minutter. Avkjøles på rist.
  • Ønsker du å lage en større kake bruker du 4 egg og 3 dl sukker.

Tips: For en ekstra saftig kake kan du dynke den med litt eplesaft. La eplesaften trekke godt inn før du drysser melis over. Bruk godt med epler. Du kan gjerne surre eplene i smør, sukker og kanel før du tilsetter de i kaken. Det løfter smaken.

Flere oppskrifter