Blodpannekaker til fest

4 porsjoner
Blodpannekaker N Martinuzzi

I samisk tradisjon blir hele dyret benyttet etter slakt, også blodet. Det har vært vanlig å spise blodpølser, blodpudding og blodpannekaker. For å øke jerninnholdet i blodet unngås gjerne melk som tilbehør, og man spiser dem sammen med multe og andre bær som er rike på c-vitamin. Men til fest, og for å få barna til å like blodrik mat, søtes pannekakene med melk, egg og godt fyll. Blodpannekaker passer også med reinkjøtt i. Bytt da ut sukker med litt salt i røren, fyll med kjøtt, tyttebærrømme og urter.

Oppskrift fra Máret Rávdná Buljo


3 egg
1 dl sukker
1 ts salt
5 dl blod, (rein, elg, sau, okse, sel, nise...)
5 dl vann
5 dl hvetemel

TILBEHØR
2 pakker smøreost naturell
1 Crème Fraîche eller Røros-rømme
1 cl konjakk e.l. Vi brukte Marka Bitter
1 ss sukker
1 krm Bourbon Vanilje (kan droppes)
100 – 150 g multe
eventuelt litt nøtter til pynt

  • Visp egg og sukker godt sammen, gjerne til eggedosis for å få luftige pannekaker.
  • Tilsett blod, melk, vann og salt. Rør om.
  • Ha deretter i hvetemel. Du kan også bruke glutenfri melblanding.
  • La røren svelle litt.
  • Stek blodpannekakene på vanlig måte i varm stekepanne.
  • Pisk sammen smøreost og creme fraiche.
  • Ha deretter i sukker, vanilje og konjakk.
  • Hvis du vil ha nøtter kan du velge om du vi ha de i kremen eller som pynt.
  • Smør pannekakene med kremen, rull sammen og kutt i passe biter.

Flere oppskrifter