Bananbrød

1 brød
Bananbrod Ny

Norske butikker kaster hele 60 000 bananer hver eneste dag! Tenk så mange av disse som kunne og burde blitt spist. Vi bør ikke være redde for brune flekker – modne bananer er enda søtere og fungerer bra i baking. Neste gang du handler bananer, gå for de ensomme, halvbrune som egner seg utmerket til dette smakfulle bananbrødet. Har du mørk sjokolade i skuffen er det nydelig å tilføye i deigen.

fem overmodne bananer
250 g mandelmel
140 g hvetemel (eller glutenfri melmiks)
250 ml havredrikk
2 toppede ss eplemos
1 ts kanel
1 ts natron
½ ts kardemomme
¼ ts salt
for et søtere brød: 6 dadler
en mørk sjokoladeplate knust i biter (valgfritt)

PYNT
en banan skåret vertikalt i tynne skiver

  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Skrell fire bananer og bland med resten av ingrediensene. Kjør i en kjøkkenmaskin med knivblad til du har fått en jevn røre.
  • Smør en brødform med kokosolje eller plantemargarin og hell i blandingen. Pynt med bananskiver av den siste bananen.
  • Stekes i ca. 60 min. Bruk en stekepinne til å sjekke når den er klar. Avkjøl på rist.

Flere oppskrifter