Triton 08
En av Coco-Mats mest innholdsrike senger heter Triton. Triton var sønn av havguden Poseidon, og har gitt navn til verdens mest rikholdige seng med en komfort som er gudene verdig.
Reportasjer

Med tang på søvnmenyen

Det er en helt egen følelse å sove på en seng av rene naturmaterialer – en velvære og komfort som syntetisk fremstilte madrasser ikke kan kopiere.
Annonsørinnhold

Det hele startet med en ung, gresk mann som sovnet på stranden på en haug av tang. Da han våknet følte han seg uthvilt, full av energi og hadde hatt de herligste drømmer. Denne mannen, heter Paul Evmorfidis og er grunnlegger av Coco-Mat.

Paul har ett stort ønske; å kunne gi flest mulig mennesker muligheten til å sove i en seng tilvirket av rene naturmaterialer, uten å tære på naturens ressurser. Coco-Mat er i dag en anerkjent bærekraftig produsent av senger og madrasser. Vi har vokst fra å være en liten familiebedrift til en stor internasjonal livsstil merkevare, med våre gründere fullt delaktig i driften.

En Coco-Mat madrass bygges opp av flere sjikt med naturmaterialer. Dette er en jobb som krever lang erfaring og et godt håndlag. Resultatet er en seng som simpelthen ikke kan bli til på en ordinær produksjonslinje. Til gjengjeld får man en god kvalitetsseng som vil leve med deg i mange år fremover. Tar du godt vare på sengen din skal du ikke måtte kjøpe komplett ny seng igjen. Vi bygger senger slik at du helt fint kan erstatte lagvis når det trengs. De fleste sengebasene våre er med deg livet ut - bra for din lommebok, bra for miljøet, mindre avfall, redusert forbruk, nedbrytbart.

Lagene med naturgummi tilfører elastisitet, og sjikt med kokosnøttfibre gir stabilitet og sørger for et tørt klima. Tangen bidrar til å åpne luftveiene når du sover.

EN AV VÅRE mest innholdsrike senger heter Triton. Triton var sønn av havguden Poseidon, og har gitt navn til verdens mest rikholdige seng med en komfort som er gudene verdig.

Under et fløyelsmykt trekk finner du hele 29 lag med naturmaterialer. Lagene med naturgummi tilfører elastisitet, og sjikt med kokosnøttfibre gir stabilitet og sørger for et tørt klima. Materialene i seg selv er naturlig antibakterielle. Imellom lagene finner du blant annet tang fra de greske strendene rundt Middelhavet. Tangen bidrar til å åpne luftveiene når du sover.

Foto: Coco-Mat

VI ER FORPLIKTET til å høste av de materialer som naturen skjenker oss. Uten unødig ressurskrevende foredling, blir råvarene skånsomt bearbeidet slik at de ikke skal miste sine egenskaper og egenart. Vi benytter ingen kunstfiber, kjemikalier eller metaller i våre senger og madrasser, og materialene vi benytter er naturlig nedbrytbare.

Vi har et ønske om at flere skal bry seg. Det er det som befinner seg på innsiden av glidelåsen som avgjør hvor godt du sover. Gå din seng i sømmene – bokstavelig talt. Det holder ikke i seg selv å bruke rene naturmaterialer – det er kombinasjonen av støtte og elastisitet som avgjør hvor godt du sover, og at du får tilstrekkelig støtte og stabilitet i sengen du sover i. Sjiktene med naturmaterialer sørger for at madrassene og sengene våre gir isometrisk støtte, horisontalt og vertikalt, og demper alle bevegelser når du snur deg om natten. Slik forhindrer du at dyp REM-søvn ikke forstyrres og du våkner mer uthvilt.

Det er det som befinner seg på innsiden av glidelåsen som avgjør hvor godt du sover. Gå din seng i sømmene – bokstavelig talt.
Foto: Coco-Mat

Å SKAPE EN endring gir mening. Å representere Coco-Mat i Norge er en meningsfylt jobb. Mitt mål er å være med på å skape en endring. Vår bedriftskultur er bygget på å få forbruket ned gjennom å produsere produkter som har lang levetid og kan erstattes lagvis der det er nødvendig.

Fra starten var vi opptatt av å kunne bidra, og å gi noe tilbake til lokalsamfunn. Vi tilbyr i dag alle våre kunder, retur av deres gamle seng ved levering av sin nye seng. Denne kjøres til Kirkens Bymisjon som huser mange hjemløse. Slik får pent brukte senger et lengre liv, gir en trygg natt til noen som trenger det. Ikke minst får sengene en lengre levetid, istedenfor å havne på et avfallsmottak noen år for tidlig.

Vi tror du sover bedre i trygg forvissning om at ditt forbruk ikke forringer dine barns mulighet til å oppleve det samme som deg når de vokser opp.
Betina Rondan Sollie startet opp og driver Coco-Mat i Norge. Foto: Coco-Mat

Når vi leverer senger til våre kunder, spør vi alltid om å få transporttrekkene i retur. Våre kunder liker at trekkene gjenbrukes og tar gjerne turen tilbake til oss for å returnere det. Trekkene vaskes og brukes til nye leveranser.

Det vandrer ikke én plastpose ut av våre dører. Kommer du til oss for å kjøpe en pute, kommer du hjem med puten i et handlenett som kan brukes videre i den daglige husholdningen. Kanskje til tomflasker, matvarer, skittentøy, barnehageklær eller til å bære hunden din i.

Vi tror du sover bedre i trygg forvissning om at ditt forbruk ikke forringer dine barns mulighet til å oppleve det samme som deg når de vokser opp. Vi skal gjøre de likegyldige bevisste, de bevisste lidenskapelige og de lidenskapelige religiøse, slik at flere ser bak glidelåsen neste gang de kjøper seng.

Søvnstudioet finner du på på Grini Mølle langs Lysakerelven mellom Oslo/Bærum (kart)
cocomat.no

Instagram: @cocomatnorway

Flere artikler