Friterte matjesild

Matjesild er kjempegodt og sterkt undervurdert her i landet. Slik er det ikke i Nederland! Der er matjesild en nasjonalrett, råvaren kommer ofte fra Norge. Servert med deilige, ovnsbakte cherrytomater er dette en deilig rett – enten som forrett eller hovedrett. Da bør du også servere gode poteter til.

8 stk matjessildfilet
2 dl økologisk hvetemel
2 ts havsalt
pepper
2 eggehviter, økologiske
3 dl brødkrumme
olje, raps eller en annen olje uten mye smak

• Bland mel med salt og pepper.
• Del hver matjessildfilet i to på tvers og rull dem først i mel, dypp så i eggehvite og rull dem til slutt i brødkrumme.
Gjenta dette to ganger.
• Varm opp olje i en kasserolle eller frityrkoker og friter matjessild til de blir gylne.
• La de renne av seg på tørkepapir.

 Hvordan du lager ovnsbakte tomater ser du her.

 

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører