Hjemmelaget béarnaise

07.06.2012

En god entecôte, ekte béarnaise, grønne bønner og stekte poteter, finnes det noe bedre? Hjemmelaget béarnaise er lett å lage, litt anstrengende for du må piske hele tiden, men inneholder bare ekte varer og er mye bedre enn på pose.

3 eggeplommer
½ dl estragoneddik
½ dl tørr hvitvin
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss frisk, finhakket estragon
litt pepper og salt
120 g smeltet smør
½ sitron
1 ss vann

• Kok inn eddik og vin med sjalottløk og krydder til det er redusert til omtrent 2 ss.
• Pisk eggeplommer i en gryte med en 1 ss vann over veldig svak varme. Må ikke være for varmt. Noen velger å piske over vannbad, men er du nøye med å ta gryten av og på platen går det bra.
• Sil inn eddikblandingen og pisk videre. Tilsett det smeltete, lunkne smøret i tynn stråle mens du pisker så det tykner som eggedosis.
• Skvis i sitronsaften, rør inn og smak om den trenger salt og pepper. Rør inn litt mer hakket, frisk estragon og gjerne litt persille til slutt.

utropstegn miniI stedet for å kaste sjalottløken og estragonen kan du steke denne i pannen med mer sjalottløk før du steker kjøttet. Legg det til side i pannen når det er blitt gyllent, og server det på toppen. Du kan godt bruke rester av hvitvin som har bikket litt over.

Kommentarer:

Samarbeidspartnere

Annonsører